Fokhagymás csirkecomb
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 l húsleves
- liszt
- só
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítés
A csirkecombokat megmosom, kettévágom, majd alaposan leszárítom. Megsózva, a lisztben megforgatva, kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. 4 dl húslevest apránként a hús alá öntöm. Így fél óráig párolom a combokat. Közben 3 ek lisztből világos rántást készítek, felengedem 1 dl levessel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, összekeverem a tejföllel és összeforralom. Közben a combokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálba egymás mellé rakom. Leöntöm a fokhagymamártással és pár percre forró sütőbe rakom. Tálalásnál megszórom finomra vágott petrezselyemmel. Párolt rizzsel tálalom.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.