Fokhagymás csirkecomb

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 l húsleves
  • liszt
  • petrezselyemzöld
  • olaj

Elkészítés

A csirkecombokat megmosom, kettévágom, majd alaposan leszárítom. Megsózva, a lisztben megforgatva, kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm. 4 dl húslevest apránként a hús alá öntöm. Így fél óráig párolom a combokat. Közben 3 ek lisztből világos rántást készítek, felengedem 1 dl levessel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, összekeverem a tejföllel és összeforralom. Közben a combokat zsírjára pirítom, majd tűzálló tálba egymás mellé rakom. Leöntöm a fokhagymamártással és pár percre forró sütőbe rakom. Tálalásnál megszórom finomra vágott petrezselyemmel. Párolt rizzsel tálalom.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.